Patent Belgesi Nedir?

Patent Belgesi Nedir?

Patent Belgesi Nedir?Patent Belgesi Nedir? Bir buluş adına buluşu geliştiren kişiye verilen sınai mülkiyet hakkı kazanıldığını gösteren patent tescili belgesidir. Buluşu geliştiren kişinin izni olmadan başka kişi veya kişiler tarafından tescilli buluşun üretimini yapmak, kullanmak veya satışını yaparak gelir elde etmek vb fiilleri engelleyebilme hakkı tanır.

Endüstride teknik soruna teknik çözüm sunan yeni bir ürün, yeni bir yöntem ya da işlemin yeni usulle yapılması Patent Belgesi kapsamına girmektedir.

Patente konu olan ürün veya yöntemin; yeni olma, endüstriye uygulanabilirlik ve yöntemin bilinen halinde aşılması hükümlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Konusu kamu düzenine ya da genel toplum ahlakına ters düşen buluşlara, bitki ya da hayvan çeşitleri veya önemli seviyede biyolojik temelleri baz alan bitki ya da hayvan yetiştirme yöntemleri, matematik metotlarına patent verilmemektedir.

Patent başvuru aşamaları

  • Patent Başvurunun incelenmesi ve şekli inceleme
  • Araştırma raporu
  • Araştırma raporu yayını
  • Patent inceleme raporu
  • Patent verilmesi
  • Patentin geçerliliği

Patent koruma süresi 20 yıldır. Belgenin geçerliliğinin devamı için yıllık harçların ödenmesi gerekmektedir. Patent başvurusunda istenen evrakların hazırlanmasından başlayarak tüm aşamalarda şahsınızın ve firmanızın yanındayız. Karar Patent olarak sunduğumuz başvuru takibi ve belge geçerlilik süresi takibi hizmetlerimizden de faydalanabilirsiniz.



Whatsapp İletişim
Whatsapp İletişim
Powered by