Buluş Nedir?

Buluş Nedir?

Buluş NedirBuluş Nedir? Buluş; bilgi birikimleri ve deneyimlerden yararlanarak daha önceden bilinmeyen yeni bir bilgiye ulaşma veya başka yollardan yöntemini geliştirmeye denir.

Buluş, teknik bir probleme teknik bir çözüm getiren yeni bir ürün veya usul olarak dikkate alınabileceği gibi, bir ürün ya da bir işlemin yeni bir yolla elde edilmesi olarak da değerlendirilebilir. Aynı teknik problemin her farklı çözümü farklı bir buluştur.

Yeni bir ürün, bir ürünün üretim yöntemi veya bilinen bir üründe yapılan geliştirmeler buluş konusudur. Buluş yapabilme kabiliyeti genetik olmayıp öğrenilmesi gereken bir işlevdir. Yani, buluş yapabilmek için yaratıcı düşünmeyi öğrenmemiz ve geliştirmemiz gerekmektedir.

Mesela pusula bir buluş örneğidir;

Pusula, yön gösteren, kerteriz alıp mevki bulmaya yardım eden mıknatıslı veya cayro ile çalışan seyir aletidir. Gemi yolculuklarında, uçuşlarda, madenlerde, siste yürürken, gece olduğunda, ulaşılması zor arazilerde; kısacası yönümüzü bulmamızı sağlayacak ipuçlarının olmadığı veya eksik olduğu yerlerde bize yönümüzü gösterir ve bu nedenle en çok kullanılan yön araçlarından biridir. Pusula, temel olarak yeryüzünün manyetik alanına göre hareket eden manyetize bir iğneden oluşur. İğnenin ucu her zaman dünyanın manyetik kuzeyini gösterir.

Siz de buluşunuzu tescillemek, bir patent tescili yaptırmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.



Bir cevap yazın

Whatsapp İletişim
Whatsapp İletişim
Powered by