ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim SistemiISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi çiftlikten tüketiciye kadar gıdanın sağlıklı ve güvenilir olmasını sağlayan sistemdir.

Günümüzde ayrım yapılmaksızın tüm gıda sektörlerini kapsayan bir sistemdir, sağlıklı ve güvenli gıda biz tüketicilerin en temel hakkıdır, İso 22000 sağlık problemlerinin artması sonucu tüketicilerin ürün alırken dikkat ettiği en doğal hakkı olan sertifikaların başında yer almaktadır. Birçok toplu yemek üretimi yapan catering, restoran, lokanta, cafe gibi gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların alması zorunlu olan belgedir. ISO 22000 belgesi ülkemizde sertifikalı gıda mantığını öne çıkaran sistemdir. Günümüzde fast food tüketicilerinin mekan ve ürün seçimi yaparken ön planda bulundurduğu öncelikli belgeler arasında yer almaktadır.

ISO 22000 Nasıl Alınır?

ISO 22000 belgesi ürünün çiftlik, tarla, sera gibi üretiminden başlayan bir süreçtir.

Sebze, Meyve, Et, Süt, ürünlerinde kullanılan gübreler, bekletme süreleri ve soğuk hava depolarında oluşabilecek bakteriyel sorunların laboratuvar ortamı testlerinden geçirdikten sonra mağazada satıcının ortam ve hijyen kurallarına uyum sağlaması sonucu belgelendirme kurumunun gerekli denetimi ve eğitimi sonucunda vermiş olduğu belgedir.



Whatsapp İletişim
Whatsapp İletişim
Powered by