Marka Muvafakatnamesi

Marka Muvafakatnamesi

Marka Muvafakatnamesi, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu gereğince ‘’ Bir marka başvurusu, önceki marka sahibinin başvurunun tesciline açıkça muvafakat ettiğini gösteren noter onaylı belgenin Kuruma sunulması hâlinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’ nun marka tescilinde mutlak ret nedenlerinin zikredildiği 5(1) inci maddesinin ç bendi  (aynılık veya ayırt edilemeyecek kadar benzerlik) nedeniyle reddedilmez.’’

Marka MuvafakatnamesiMuvafakat sunulabilmesi için iki durum mevcuttur. Başvurusu yapılan öncelikle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan inceleme sürecine girer. Kurum tarafından yapılan inceleme sonunda daha önceki bir tarihte başvurusu yapılan ya da tescil edilen bir markadan ötürü ret ya da kısmi ret kararı verilebilir. Bu durumda redde gerekçe marka sahibinden alınacak noter onaylı muvafakat ile Kurumun kararına itiraz edilirse markanın başvurusu yapılan bölümlerde yayınlanmasına karar verilir.

Muvafakat sunulabilecek bir diğer durum ise marka başvuru esnasındadır. Kurum tarafından yapılacak inceleme sırasında markanıza ret gerekçesi olarak gösterilebilecek marka / markalar için marka sahibinden noter onaylı muvafakat alarak bu süreci herhangi bir sorun yaşamadan atlatabilirsiniz. Hem bu sayede markanın ret edilmesi ve akabindeki karara itiraz süreç ve ücretlerini de önlemiş olursunuz.

İlgili süreçlerde muvafakat sunulması uygulamasının devreye girmesiyle birlikte grup şirketleri arasında kullanılan ortak markaların meydana getirdiği sorunlar da aşılmış olacaktır.

Muvafakat işlemleriniz ve diğer tüm sorularınız için Karar Patent’in uzman kadrosu olarak sizlerin yanındayız.



Whatsapp İletişim
Whatsapp İletişim
Powered by